Hoe kan ik geld verdienen online?

Geplaatst op 14-03-2022

Voor geld verdienen online is het handig om zelf een website te hebben. Zo kunt u gebruik maken van affiliate marketing om geld te verdienen via uw eigen site. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een affiliate webshop. Dit heeft het uiterlijk van een gewone webwinkel, maar er zijn wel belangrijke verschillen.

Zo promoot u de producten slechts via uw affiliate webshop en verkoopt u de producten niet zelf aan de klant, maar stuurt u de klant via een unieke link door naar de website waarop het product kan worden aangeschaft. Omdat er in die link een unieke code staat, kan een verkoop aan u als affiliate publisher worden gekoppeld en kan er een affiliate commissie aan u toegekend worden. Een ander belangrijk verschil is dat u de producten niet zelf hoef te versturen naar de klant. U heeft niet te maken met inkoopkosten. De aanbieder van het product stuurt het product uiteindelijk naar de klant.

Wilt u een affiliate webwinkel starten, dan is het verstandig om gebruik te maken van een goed PHP script. Anders kost het toevoegen van nieuwe producten veel tijd en kan het lastig zijn om de informatie binnen uw affiliate shop actueel te houden. Met een PHP script kunnen verschillende dingen worden geautomatiseerd.

Met het affiliate script van Vrolijk Internet Services kunt u een complete affiliate webwinkel op uw webhosting pakket installeren. Het script is voorzien van een beheeromgeving waarmee u producten kunt toevoegen aan uw webshop en waarmee u het uiterlijk van uw webwinkel kunt aanpassen.

Met de beheeromgeving van het script kan ook een rubriekindeling worden aangemaakt. Bezoekers kunnen door de rubrieken bladeren die u heeft aangemaakt en binnen deze rubrieken zoeken naar interessante producten. Bij ieder product wordt een knop weergegeven waarmee de bezoeker kan navigeren naar de pagina waarop het product kan worden gekocht. Schaft de bezoeker het product aan, dan ontvangt u een affiliate commissie.